02 ژوئن

مراحل یائسگی

مراحل یائسگی

مراحل یائسگی در زنان شامل چند دوره است؟ بیشتر بانوان در زمان مراجعه به مطب دکتر الهام امام جمعه متخصص زنان در تهران، در رابطه با علائم یائسگی و راهکارهایی برای کاهش و درمان آن سوال می پرسند، به همین دلیل در ادامه این مطب به بررسی آن می پردازیم. یائسگی دوره گذر در زندگی یک زن است که تخمدان ها تولید تخمک را متوقف می کنند، بدن هورمون استروژن و پروژسترون کمتری تولید می کند و قاعدگی کمتر اتفاق می افتد که در نهایت کاملاً متوقف می شود.

سن یائسگی

زنان در سن های مختلف شروع دوره یائسگی را تجربه می کنند. در 40 سالگی یا حتی در اوایل 30 سالگی ممکن است علائم را مشاهده کنند. در این دوره پریود ها ممکن است نامنظم باشد، طولانی تر، کوتاه تر، سنگین تر یا سبک تر، گاهی بیشتر و گاهی کمتر از 28 روز با فاصله باشد، همچنین ممکن است علائم یائسگی مانند گرگرفتگی، مشکلات خواب و خشکی واژن را افراد داشته باشند.

مراحل یائسگی

در حالت کلی یائسگی در سه دوره قرار می گیرد:

مرحله پیش از یائسگی

منظور از این دوره، 3 تا 5 سال قبل از شروع یائسگی که فرد علائمی همچون کاهش سطح هورمون را تجربه می کند. مرحله پیش یائسگی اغلب در دوره 40 سالگی زنان رخ می دهد.

علائمی که فرد در دوره پیش از یائسگی تجربه می کند، شامل موارد، اختلالات خواب، گرگرفتگی، قاعدگی های نامنظم و خشکی واژن.

یائسگی

وقتی 12 ماه متوالی و بدون قاعدگی را پشت سر گذاشتید، رسماً به یائسگی رسیده اید. اگر بیش از 1 سال پریود نشوید، دیگر احتمال باردار شدن ندارید.

یائسه شدن

سالهای بعد از یائسگی را یائسه شدن می نامند. در این مدت، بسیاری از علائم یائسگی برای اکثر زنان کاهش می یابد. شما ممکن است دوباره انرژی خود را بازیابید و از نظر عاطفی یک بار دیگر احساس عادی کنید. اما، در نتیجه سطح پایین تر استروژن، زنان یائسه در معرض خطر ابتلا به تعدادی از بیماری ها مانند پوکی استخوان، بیماری های قلبی و تغییرات واژن و مثانه هستند.

مدیریت علائم یائسگی

بسته به شدت علائم، سابقه پزشکی و سلامت کلی فرد ، مدیریت علائم می تواند شامل هورمون درمانی، دارو و یا تغییر سبک زندگی باشد. شما باید با متخصص زنان خود مشورت کنید، او می تواند مراحل یائسگی را ارزیابی کند و به شما کمک کند تا بهترین روش را انتخاب کنید.خوشبختانه روش هایی وجود دارد که می تواند در به تاخیر انداختن یائسگی موثر باشند.

اقدامات لازم برای کنترل علائم یائسگی

فشار خون، کلسترول و سایر عوامل خطر بیماری های قلبی را کنترل کنید.

مصرف دخانیات را قطع کنید. استفاده از سیگار می تواند باعث یائسگی زودرس شود.

مصرف کافئین و الکل را محدود کنید.

کلسیم و ویتامین D کافی در غذا یا مکمل ها دریافت کنید.

زیاد ورزش کنید.

با تمرینات کگل، لگن خود را تقویت کنید.

از نظر جنسی فعال باشید.

تکنیک های تمدد اعصاب مانند یوگا را امتحان کنید.

در هنگام رابطه جنسی از روان کننده ها استفاده کنید.

اگر علائم اولیه از پوکی استخوان را دارید یا سابقه خانوادگی قوی پوکی استخوان دارید، با پزشک خود در مورد داروهایی صحبت کنید که می تواند به جلوگیری از ضعف بیشتر کمک کند.

پاسخ

4 × 1 =

Call Now Buttonجهت مشاوره رایگان تماس بگیرید