آرشیو ماهانه: جولای 2018

18 جولای

حاملگی نابجا

حاملگی نابجا

میزان وقوع حاملگی نابجا 2 % است که طی 10 سال گذشته به علت افزایش تشخیص و افزایش عوامل خطر شدت یافته است.

مسوول 10% مرگ و میر مادری است (اکثرا به علت هموراژ)

عفونت ها مهم ترین عامل خطرساز است.

سایر عوامل خطرساز شامل حاملگی نابجای قبلی جراحی لوله ای قبلی(شامل عقیم سازی) مصرف تنباکو، تماس با DES در رحم، تکنولوژی های کمکی باروری سابقه بیماری جنسی قابل انتقال یا بیماری التهابی لگن جراحی شکمی یا لگنی قبلی (به علت چسبندگی ها) و اندومتریوز

 شروع نزدیکی در سن پایین سبب افزایش مختصر خطر می شود. اما این امر می تواند به علت سبک زندگی باشد.

بیشتر از 95% حاملگی های نابجا در لوله تخمدانی قرار دارد که معمولا قسمت تحتانی لوله فالوپ است (قسمت آمپولری).

سایر مناطق شامل تخمدان، سرویکس، سطح خارجی فالوپ دیواره شکمی و روده ها است.

در موارد نادری حاملگی های داخل و خارج رحمی می تواند همزمان وجود داشته باشد (حاملگی هتروتوپیک) خطر موارد در صورت تکنولوژی های باروری کمکی همانند باروری آزمایشگاهی بالاتر است.

حاملگی-نابجا

برخی از تشخیص ها

  • حاملگی داخل رحمی یا هتروتوپیک
  • سقط ناقص یا تهدید به سقط
  • آپاندیسیت
  • بیماری التهابی لگن یا سالپنژیت
  • پارگی کیست تخمدان
  • چرخش لوله یا تخمدان
  • سنگ کلیه
  • دیورتیکولیت
  • دیسمنوره
  • خونریزی رحمی اختلال عملکردی
  • میتل اشمرز

علائم حاملگی نابجا

  • تردیا کلاسیک چرخه قاعدگی از دست رفته خونریزی واژینال غیر منظم و درد تحتانی شکم
  • شایع ترین نشانه دردشکمی یک طرفه ناگهانی و شدید است.
  • درد ممکن است به شانه ها تیر بکشد.
  • حاملگی های نابجای پاره شده می تواند باسنکوپ ، شوک و یا تحریک صفاتی(تندرنس ریباند) تظاهر یابد.

تشخیص حاملگی نابجا

شرح حال و معاینه بدنی مطرح کننده تشخیص است به خصوص هنگامی که عوامل خطرساز وجود داشته باشد و بیمار با از دست رفتن عادت و خونریزی واژینال، نامنظم تظاهر یابد.

معاینه نشانگر یک توده ادنکس می تواند باشد( احتمالا تندر) همچنین رحمی که برای سن حاملگی کوچک باشد. خونریزی سرویکال کاهش فشار خون و یا شوک.

از تمام بیماران زن در سن باروری با درد شکمی به متخصص زنان و زایمان مراجعه می کنند باید بلافاصله اندازه گیری سریال BhcG  باید هر 48 ساعت صورت گیرد. حاملگی های طبیعی میزان آن هر 48 ساعت افزایش تا 66% را دارد.

اولتراسوند از طریق واژن شواهد قطعی حاملگی نابجا را فراهم می کند اما در تمام موارد دیده نمی شود که 1500 میلی متر بون ساک حاملگی قابل مشاهده در سونوگرافی واژینال مطرح کننده حاملگی نابجا است.

پروژسترون سرم ممکن است افزایش یابد.

درمان حاملگی نابجا

اگر شک به پارگی و علائم عدم پایداری یا شکم حاد وجود داشته باشد بیمار باید پایدار شده و احتیاج به لاپاراتومی اکتشافی فوری دارد.

در صورت عدم پارگی حاملگی نابجا و وجود توده 5/3  cmطی انجام سونوگرافی متوتروکسات را در نظر بگیرید (آنتاگونیست فولیک اسید که دی هیدروفولات اسیدردوکتاز رامهارمی کند) میزان آن براساس سطح بدن محاسبه می نماید و تجویز می شود.

اگر درمان دارویی مناسب نباشد لاپاراسکوپی اکتشافی همراه سالپینگستومی یا سالپیگکتومی لازم است همچنین روش جراحی در صورت در درمان دارویی توسط بیمار یا این که بیمار پایدار و مشکوک به پارگی باشد، لازم است.

بدون در نظر گرفتن نوع درمان دارویی یا جراحی پیگیری هفتگی لازم است تا زمانی که BhcG  به حد غیر قابل اندازه گیری برسد.

پیشگیری و عوارض حاملگی نابجا

میزان موفقیت درمان دارویی 85% برای رژیم تک دوز است.

روش های لاپاراسکوپی 95% در حذف حاملگی موفق است.

خطر عود حاملگی نابجا 15 % می باشد.

شواهد جاری تفاوت روشن در میزان باروری پس از لاپاراسکوپی در مقابل درمان دارویی نشان نمی دهد.

پس لز جراحی بهترین شواهد نشان می دهد که اویداکت در 86% زنان باز است.

باید گفت که 66% زنانی که پیگیری می کنند که به حاملگی نابجا مبتلا شده اند پس از درمان متوترکسات 71% بیماران در نهایت حامله شده اند.

 برای درمان حاملگی نابجا می توانید به خانم دکتر الهام امام جمعه، متخصص زنان و زایمان مراجعه نموده و  برای دریافت مشاوره با شماره های  ۲۲۶۲۲۰۴ – ۳۳۳۰۳۷۲۷ تماس حاصل فرمایید. همچنین می توانید ما را در اینستاگرام و تلگرام دنبال کنید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص حاملگی نابجا کلیک نمایید.

مقالات مرتبط

جراحی زیبایی واژن

 تنگ کردن واژن با جراحی

جراحی تنگ کردن واژن

جراحی لب های واژن

و….

راه های ارتباطی

  ۰ ۲۲۶۲۲۰۴ – ۳۳۳۰۳۷۲۷

شما عزیزان در شبکه های اجتماعی می توانید ما را دنبال کنید ، راه های ارتباطی ما در تلگرام و اینستاگرام

منتظر نظرات و پیشنهادات شما هستیم.
با تشکر، مدیریت سایت دکتر امام جمعه ، متخصص زنان

16 جولای

بیماری های مقاربتی

بیماری های مقاربتی

بیماری های منتقله یا مقاربتی از راه جنسی (STDs) به عفونت هایی اطلاق می شود  که از طریق تماس جنسی از یک فرد به دیگری منتقل خواهد شد. علل STD ها  یا بیماری های مقاربتی عبارتند از باکتری ها، انگل ها، مخمر ها و ویروس ها می باشند.

باید گفت که مناطق تناسلی معمولا محیط مرطوب و گرمی می باشد که منجر به رشد مخمرها، ویروس ها و باکتری ها می گردد. بیش از 20 نوع STD ها وجود دارد، از جمله:

  • کلامیدیا: کلامیدیاها نوعی باکتری است که تنها انسان را آلوده می کند و ازشایع ترین علت عفونی بیماری های دستگاه تناسلی و چشم در همه جا می باشد. زنان مبتلا به کلامیدیا معمولا علائمی ندارند و هر نشانه ای غیر اختصاصی منجر به بیماری مقاربتی نمی باشد. اگر فرد برای درمان کلامیدیا اقدامی نکند منجر به ایجاد عوارضی حاد خواهد شد.
  • درد لگن
  • پولیپ رحم
  • خونریزی بین دوره ها
  • عفونت مثانه
  • تغییر در ترشحات واژن
  • درد شکمی خفیف
  • زگیل ناحیه تناسلی
  • هپاتیت B: این عارضه از طریق تماس با مایع منی آلوده، خون و سایر مایعات بدن منتقل می شود. هپاتیت B می تواند به طور دائمی به کبد آسیب برساند.
  • ویروس نقص ایمنی بدن انسان (HIV)
  • ویروس پاپیلومای انسانی (HPV): ویروس پاپیلومای انسانی نام یک گروه از ویروس هایی است که بر روی پوست و غشاهای مخاطی مانند گلو، گردن رحم و دهانه رحم تاثیر می گذارد. بیش از 100 نوع HPV وجود دارد که حدود 40 تای آن می تواند بر ناحیه تناسلی تاثیر بگذارد.
  • تب خال ناحیه تناسلی: این عارضه ناشی از ویروس هرپس سیمپلکس (HSV) است. این ویروس پوست، رحم، تناسلی و بعضی دیگر قسمت های بدن را تحت تاثیر قرار می دهد که دو نوع آن وجود دارد.
  • سوزاک: این عفونت باکتریایی که به صورت جنسی منتقل می شود معمولا به غشای مخاطی حمله می کند.
  • اچ آی وی یا ایدز: اگر یک بار ویروسی در خون یافت نشود فرد نمی تواند HIV را انتقال دهد.
  • ویروس نقص ایمنی بدن (اچ آی وی) به سیستم ایمنی بدن حمله می کند و میزبان آن را بسیار آسیب پذیر به عفونت ها و بیماری ها می کند. اگر ویروس درمان نشده باقی بماند، حساسیت به عفونت بدتر می شود.
  • سیفلیس: سیفلیس نتیجه یک باکتری است. از طریق تماس جنسی انتقال می یابد، و فردی که در معرض عفونت قرار می گیرد، یک ضایعه سیفیلیتی دارد. زنانی که باردار هستند .

بیماری-های-مقاربتی

اکثر بیماری های مقاربتی بر مردان و زنان تاثیر می گذارند، اما در بسیاری از موارد مشکلات بهداشتی آن ها می تواند برای زنان شدیدتر باشد. اگر یک خانم باردار مبتلا به STD باشد، می تواند مشکلات جدی برای نوزاد را ایجاد نماید. برخی از بیماری های مقاربتی می توانند از طریق استفاده از سوزن های ضد سرطان، از مادر به نوزاد در طی زایمان یا شیردهی و انتقال خون راه یابد. افراد می توانند میکروارگانیسم هایی را که در پوست یا غشاهای مخاطی جنین قرار دارند، انتقال دهند. موجودات عفونی همچنین می توانند بین افراد در منیزیم، ترشحات واژینال یا خون در طی رابطه جنسی حرکت کنند. بیماران وقتی که از دستگاه های ضد بارداری مانند کاندوم ها، سدها و ضدعفونی کردن اسباب بازی های جنسی استفاده نمی کنند، به راحتی از STDs عبور خواهد کرد.

آنتی بیوتیک ها می توانند STD های ناشی از باکتری ها، مخمر ها و یا انگل ها را درمان کنند. هیچ درمان ای برای STD های ناشی از ویروس وجود ندارد، اما داروها اغلب می توانند با علائم کمک کنند و بیماری را کنترل نمایند.

استفاده درست از کاندوم میزان قابل توجهی از بیماری های مقاربتی را کاهش می دهد، اما خطر ابتلا به STD ها را به طور کامل از بین نمی برد.

برخی از عفونت های واژن می توانند از طریق تماس جنسی منتقل شوند اما به عنوان STD ها طبقه بندی نشده اند. به عنوان مثال، مننژیت را می توان در طول تماس جنسی گذراند، اما افراد می توانند عفونت مننژیت را به دلایل دیگر بدست آورند. برای رفع این عارضه بهتر است به متخصص زنان و زایمان حاذق مراجعه نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص جراحی زیبایی واژن کلیک نمایید.

مقالات مرتبط

جراحی زیبایی واژن 

 تنگ کردن واژن با جراحی

جراحی تنگ کردن واژن

جراحی لب های واژن

و….

راه های ارتباطی

  ۰ ۲۲۶۲۲۰۴ – ۳۳۳۰۳۷۲۷

شما عزیزان در شبکه های اجتماعی می توانید ما را دنبال کنید ، راه های ارتباطی ما در تلگرام و اینستاگرام

کانال تلگرام متخصص زناناینستاگرام متخصص زنان

منتظر نظرات و پیشنهادات شما هستیم.
با تشکر، مدیریت سایت دکتر امام جمعه ، متخصص زنان

11 جولای

درمان کیست تخمدان

درمان کیست تخمدان

درمان کیست تخمدان چیست ؟ آیا می دانید کیست های تخمدانی بدخیم منجر به نازایی می شوند؟با مطالعه ی این مقاله با راه های درمان کیست تخمدان  آشنا گردید.تخمدان ها زیر مجموعه ای از دستگاه تناسلی زنانه هستند که در سطح زیرین شکم و در هر دوسمت رحم مستقر هستند.دو عدد تخمدان در بدن بانوان موجود است که وظیفه ی آن تولید تخمک و هورمون های استروژن و پروژسترون است.

صحبت های دکتر الهام امام جمعه در رابطه با تخمدان پلی کیستیک

 

کیست تخمدان

کیست تخمدان بخصوص در خانمهایی که هنوز به سن یائسگی نرسیده است، شایع است. کیست تخمدان ها بیشتر اوقات  بدون درد و بی ضرر هستند، که معمولاً به تنهایی بدون درمان از بین می روند. بیشتر خانم های باردار کیست تخمدان را تجربه می کنند، زیرا در این دوران بسیار شایع هستند . زمانی که کیست خود به خودی از بین نرود، ممکن است به مرور زمان بزرگ شود و در نتیجه احتمال سرطانی بودن را افزایش می دهد که البته به ندرت دیده می شود . در هر حال بهتر است اقدامات درمانی صورت گیرد .

درمان کیست تخمدان

 

عوارض 

دراکثر موارد کیست تخمدانی بدون علامت و درد پدید می آید، و به مرور و با گذشت زمان از بین می روند.

در مواردی، به دلیل بزرگ بودن کیست تخمدانی، پیچ خوردگی تخمدان بوجود می آید.

درحالت پیچ خوردگی تخمدان، خون رسانی به تخمدان قطع می شود و اگر عارضه رفع نشود بافت تخمدان آسیب جدی می بیند.

دربرخی موارد امکان پارگی کیست تخمدانی وجود دارد، در این حالت خونریزی داخلی و درد شدید در ناحیه ی تخمدان بوجود می آید. این عارضه میتواند منجر به ایجاد عفونت نیزشود، که با این پیش آمد اگر اقدامات لازم در جهت رفع آن صورت نگیرد، عارضه تشدید و خطرناک می شود و عواقب غیرقابل جبرانی را پدید می آورد.

انواع کیست های تخمدان

کیست های تخمدان انواع مختلفی دارندف که بنا بر نوع آن ها علائم وجود و روش درمان هر یک متفاوت از هم هستند . در ادامه  هر کدام از این نوع کیست ها را معرفی می کنیم .

کیست فولیکولی

در تخمدان کیسه ای به نام فولیکول وجود دارد، که محل رشد تخمک در دوره ی قاعدگی است.

با رشد تخمک در داخل فولیکول، فولیکول باز می شود و تخمک داخل آن رها می شود، حال اگر فولیکول باز نشود و تخمک از آن خارج نگردد، مایع داخل آن تجمع پیدا می کند و تشکیل کیست می دهد.

کیست جسم زرد

کیسه ی فولیکولی موجود در تخمدان بعداز آزاد سازی تخمک تحلیل می رود، اگر این عمل مختل شود و کیسه ی فولیکولی از بین نرود، منفذ فولیکولی بسته می شود و مایع اضافی داخل کیسه، تجمع می یابد. انباشته شدن و تجمع این مایعات، کیست جسم زرد را پدید می آورد.

سندرم تخمدان پلی کیستیک عارضه ای است که در برخی از زنان دیده می شود، در این عارضه تعداد زیادی کیست های کوچک در تخمدان پدید می آیند. در اثر ایجاد این کیست ها تخمدان بزرگ می شود که با درمان به موقع و مناسب این عوارض، امکان نازایی وجود دارد.

علایم کیست تخمدان

همان طور که گفته شد، معمولا کیست تخمدانی علایم خاصی از خود بروز نمی دهد.

اما با این حال اگر کیست تخمدانی بزرگ شود علامت هایی را در بدن ظاهر می سازد.

به مواردی از این علایم اشاره می کنیم:

  • تورم و نفخ کردن ناحیه ی شکم
  • دفع دردناک
  • وجود درد در ناحیه ی لگن، در هنگام قاعدگی و یا در طول عادت ماهانه
  • نزدیکی ومقاربت جنسی دردناک
  • درد در ناحیه ی کمر و یا ران
  • درد در سینه ها
  • حالت تهوع و استفراغ

طبق نظر پزشک متخصص، سرکار خانم الهام امام جمعه متخصص زنان و زایمان، اگر علایم زیر را داشتید فورا به پزشک مراجعه کنید:

  • درد شدید درناحیه ی لگن
  • تب
  • احساس ضعف و یا سستی و سرگیجه
  • تنفس تند تند و سریع

علامت های گفته شده به احتمال زیاد مربوط به پاره شدن کیست در تخمدان و یا پیچ خوردگی درتخمدان است، که در صورت مشاهده ی این علایم باید سریعا به پزشک متخصص مراجعه کنید و اقدامات لازم در جهت رفع عوارض ایجاد شده را انجام دهید.

درمان کیست تخمدان

درمان  کیست تخمدان چیست؟ اکثر کیست ها نیازی به درمان ندارند. آنها به تنهایی از بین می روند. اگر کیست بزرگ باشد یا مشکلاتی ایجاد کند ، ممکن است پزشک شما بخواهد بررسی های بیشتری را انجام دهد.  پزشک ممکن است داروی درد را توصیه کند. بعضی اوقات قرص های ضد بارداری را تجویز میشود. هورمون های موجود در این قرص ها باعث نمی شوند که کیست از بین برود ، اما می تواند به جلوگیری از تولید آن کمک کند. برخی از کیست های تخمدان به عمل جراحی نیاز دارند. این شامل کیست هایی که زیاد هستند ، از بین نمی روند یا علائمی ایجاد می کنند، می شود . کیست در زنان نزدیک یائسگی ممکن است نیاز به عمل جراحی داشته باشد. به این دلیل ممکن است سرطانی باشد. بسته به شرایط بیمار و نوع کیست روش درمان متفاوت است .معمولا از روش لاپاروسکوپی برای کیست های کوچکتر استفاده می شود . در این روش از درمان، پزشک با کمک یک برش کوچک در  شکم و  یک ابزار کوچک همراه با دوربین  داخل بدن را بررسی می کند .لاپاراتومی برای کیستهایی است که ممکن است سرطانی باشد. این کار با یک برش بزرگتر در شکم انجام می شود.