13 اکتبر

تنبلی تخمدان

Contents

تنبلی تخمدان

تنبلی تخمدان یا سندروم تخمدان پلی استیک، در واقع یک اختلال شایع هورمونی در بانوان است. زمانی که زنان به بیماری تنبلی تخمدان دچار باشند، ممکن است که به قاعدگی ها و دوره های پریود نامنظم مبتلا شوند.به این دلیل که در این شرایط، تخمدان ها نمی‌تواند به طور منظم تخمک گذاری را انجام دهد.

علت تنبلی تخمدان چیست؟

علت ایجاد تنبلی تخمدان یا سندرم پلی استیک، نامشخص است. اما اگر این بیماری زود هنگام تشخیص داده شود، عوارضش کاهش پیدا خواهد کرد.

تنبلی تخمدان

علائم و نشانه های تنبلی تخمدان

تنبلی تخمدان یک بیماری است، که در خانم ها باعث بی نظمی در عادت ماهیانه، جوش های چرکی، پوست چرب، ایجاد موهای زائد صورت و بدن، ریزش موها و… می‌شود. اما مهمترین نشانه ی تنبلی تخمدان، کم شدن تعداد قاعدگی ها، نامنظم بودن دوره های پریود و یا افزایش طول دوره های قاعدگی است. به عنوان مثال: یک فرد تخمدان پلی استیک، شاید کمتر از ۹ سیکل قاعدگی در کل طول سال داشته باشد و یا طول بین قاعدگی هایش، بیشتر از ۳۵ روز باشد.

عوارض تنبلی تخمدان چیست؟

۱_ دیابت بارداری

۲_ افزایش فشار خون در بارداری

۳_ نازایی

۴_سقط جنین

۵_زایمان زودرس

۶_ کبد چرب

۷_ سندروم متابولیک

۸_ دیابت نوع دو

۹_ افسردگی و اضطراب

۱۰_ خونریزی غیر طبیعی رحم

۱۱_در موارد حاد سرطان رحم

تشخیص

در زمان مراجعه به پزشک، دکترتان سابقه ی پزشکی شما را که شامل چرخه ی قاعدگی و تغییرات وزن است، را مورد بررسی قرار می دهد. همچنین مشاهده و معاینات بدنی فرد بیمار، که شامل رویش موهای زائد، آکنه و… می باشد.  برای تشخیص بهتر بیماری، پزشک معاینه ی  لگنی، آزمایش خون و سونوگرافی را نیز انجام خواهد داد.

درمان تنبلی تخمدان

۱_تغییر در سبک زندگی

۲_تغییر و کاهش وزن

۳_استفاده از رژیم غذایی کم کالری

۴_فعالیت های ورزشی

۵_درمان دارویی ک پزشک با تجویز برخی از دارو ها سبب تنظیم هورمون ها می‌شود. این تنظیم هورمون ها، شانس ابتلا به سرطان را کم می‌کند و عوارض تخمدان پلی استیک مانند: خونریزی غیر نرمال، رویش موهای زائد،آکنه و … را تصحیح می‌کند.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

در صورت مشاهده برخی از علامت ها احتمالاً شما به تخمدان پلی استیک مبتلا شده‌اید و بهتر است که به پزشک معالج، مراجعه کنید.
علائمی مانند:
۱_ اگر دوره ی پریود شما عقب افتاده است.

۲_رویش بی رویه موهای زائد در صورت و بدن

۳_ ناباروری

۴_ تاری دید

۵_ تشنگی و گرسنگی شدید

۶_ کاهش وزن غیرمنتظره

سخن آخر

سندروم تخمدان پلی استیک، نوعی بیماری است که بر اثر تولید زیاد از حد هورمون های مردانه یا آندروژن به وجود می‌آید. به همین دلیل است که در صورت ابتلا، رویش موهای زائد در بدن فرد زیاد شده و چرخه ی قاعدگی نامنظم می شود. تشخیص این بیماری سخت است و پزشک شما باید روند کلی بدن شما را در تمام جهات مورد بررسی قرار دهد.

پاسخ

15 − 11 =