21 نوامبر

سقط مکرر

سقط جنین، تجربه‌ای بسیار دردناک برای مادران است، سقط به فرایندی گفته می‌شود، که در آن مادر به صورت مکرر جنین خود را در سه ماهه ی اول بارداری، از دست می دهد. زمانی که این سقط ها از سه مرتبه بیشتر شوند، به آن سقط مکرر گفته می‌شود. با ما همراه باشید تا سقط های مکرر و همچنین درمان آن را با هم بررسی کنیم.

Contents

سقط مکرر چیست؟

زمانی که بدون دلیل و خود به خود جنین سقط شود، به آن سقط مکرر می گویند؛ یعنی بارداری اتفاق می افتد، اما ادامه نمی یابد و معمولاً جنین سه ماه بیشتر در بدن مادر، زنده نمی ماند. سقط، تجربه‌ای بسیار دردناک برای مادران است، حتی دشوارتر از ناباروری؛ زیرا در این مورد بارداری اتفاق می افتد اما ادامه پیدا نمی کند و مادر با هر بار از دست دادن جنین خود سوگوار می‌شوند.

سقط مکرر

سقط مکرر چند نوع دارد؟

دو نوع دارد، اولیه و ثانویه.
سقط مکرر اولیه یعنی: سقط بدون سابقه ی بارداری منجر به تولد.

سقط مکرر ثانویه: یعنی بعد از بارداری موفق قبلی، سقط صورت بگیرد.

دلایل سقط مکرر در زنان چیست؟

چند مشکل در زنان می تواند منجر به سقط مکرر شود.

مواردی مانند:

۱_اختلال در ساختمان رحم

۲_اختلال در کروموزوم

۳_مشکل انعقاد خون پذیری خون

۴_مشکلات هورمونی در زنان

۵_ سندروم تخمدان پلی استیک

۶_بیماری های خود ایمنی

۷_اختلالات در بدن

۸_ژنتیک

گاهی نیز دلایل ساده‌تری مانند دیابت، مصرف برخی از داروها، سموم رایج در زندگی مانند سیگار، کافئین، اختلالات جفت، بیماری‌های زمینه‌ای مادر، منجر به سقط جنین می شوند.

تشخیص و درمان سقط مکرر

بعد از اینکه زن دو یا سه بار، جنین خود را از دست بدهد باید مورد ارزیابی قرار بگیرد و به درمان بپردازد. این ارزیابی‌ها که جهت درمان انجام می شوند، عبارتند از:

۱_ ارزیابی کروموزوم والدین

۲_ارزیابی و بررسی ترومبوفیلیا

۳_ارزیابی فلوسیتومتری خون

۴_بررسی کردن کروموزومی محصول حاملگی

۵_ بررسی کردن آنتی بادی های موثر در سقط مکرر

لکه بینی و سقط

لکه بینی فقط می‌تواند یکی از علائم سقط جنین باشد، اما هر لکه بینی نشان از سقط نیست. با این حال خونریزی به هیچ وجه در بارداری طبیعی نمی باشد و حتماً باید پیگیری شود. جهت پیگیری و درمان باید به پزشک متخصص زنان مراجعه کرد. تا زمانی که در دوران حاملگی خونریزی ادامه داشته باشد، خطر سقط جنین وجود دارد، پس باید حتما و سریعا مادر درمان شود.

استراحت مطلق و پیشگیری از سقط جنین

استراحت مطلق، هیچ تاثیری در سقط و یا عدم سقط نخواهد داشت. همچنین استراحت مطلق می تواند باعث بالا رفتن انعقادپذیری خون شود و احتمال لخته شدن خون در اندام ها را پی دارد، که بسیار خطرناک است، به همین علت استراحت مطلق به هیچ عنوان توصیه نمی شود.

بررسی بالینی برای تعیین علت سقط، چه زمان باید انجام بگیرد؟

زمانی که دو یا چند سقط به صورت پی در پی و بدون دلیل صورت بگیرد، مخصوصاً زمانی که ضربان قلب جنین هم شنیده شده باشد، مادر بالای ۳۵ سال سن داشته باشد و زوجین به سختی باردار شده باشند، بررسی بالینی برای علت سقط انجام خواهد شد.

آیا عفونت منجر به سقط میشود؟

بله. عفونت نیز می‌تواند از علت‌های سقط جنین باشد و عفونت واژن، ویروس ها و قارچ های موجود در ناحیه واژینال زنان، از علت‌های سقط مکرر است. عفونت همچنین می تواند در مراحل بعدی حاملگی خطرناک باشد و به مرگ جنین داخل رحم، پارگی زودرس کیسه آب، زایمان زودرس و…. منجر شود.

سخن آخر

اگر چه سقط جنین، تجربه ایی بسیار دردناک و سخت است، اما قابل درمان می باشد و با مراجعه به پزشک متخصص زنان میتوانید به راحتی را درمان کرده و فرزند خود را در آغوش بگیرید. امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی در پزشکی، دیگر  سقط در زنان، بیماری لاعلاجی محسوب نمی شود و می توان آن را درمان کرد.

پاسخ

4 × 1 =