آرشیو روزانه: ژانویه 25, 2022

25 ژانویه

شرایط انجام تست پاپ اسمیر

شرایط انجام تست پاپ اسمیر

شرایط انجام تست پاپ اسمیرچیست؟ آیا در صورت انجام هیسترکتومی به پاپ اسمیر نیاز است؟ پاپ اسمیر ابزاری برای غربالگری سرطان دهانه رحم است. این آزمایش می‌تواند سلول‌های غیرطبیعی دهانه رحم را قبل از سرطانی شدن تشخیص دهد. پزشک اغلب آزمایش های HPV را در طی آزمایش پاپ اسمیر انجام می دهد تا ویروسی را که خطر ابتلا به سرطان دهانه رحم را افزایش می دهد بررسی کند. نتیجه نامشخص یا غیر طبیعی پاپ اسمیر، ممکن است نشانه عفونت، سرطان و یا مشکل دیگری باشد.

شرایط انجام تست پاپ اسمیر

تست پاپ اسمیر چیست؟

آزمایش پاپ اسمیر سرطان دهانه رحم را غربالگری می کند. این آزمایش سلول های غیرطبیعی دهانه رحم را که سرطانی هستند یا پتانسیل سرطانی شدن را دارند بررسی می کند. در طی آزمایش پاپ اسمیر، پزشک شما سلول های دهانه رحم را می گیرد تا در زیر میکروسکوپ علائم سرطان را بررسی کند.

دهانه رحم

دهانه رحم قسمت پایینی رحم است. اسپرم از طریق کانال واژن و دهانه رحم به رحم می رود تا تخمک را بارور کند. در دوران بارداری، دهانه رحم بسته می شود تا کودک در رحم بماند. دهانه رحم هنگام زایمان باز می شود. هنگامی که باردار نیستید، دهانه رحم شما مخاط ایجاد می کند تا باکتری های عامل عفونت را از بدن خارج کند.

شرایط انجام تست پاپ اسمیر

پزشک آزمایش پاپ اسمیر را به عنوان بخشی از معاینه لگن انجام می دهند. این تست موارد زیر را بررسی می کند:

سرطان دهانه رحم.

سلول های بالقوه پیش سرطانی در دهانه رحم

ویروس پاپیلومای انسانی ، لازم به ذکر است که برای بررسی دقیق HPV تنها باید تست  HPV انجام شود.

تفاوت بین معاینه لگن و تست پاپ اسمیر چیست؟

در طول معاینه لگن، پزشک شما رحم، تخمدان‌ها و سایر قسمت‌های دستگاه تناسلی زنانه را معاینه می‌کند. این معاینه به پزشک شما کمک می کند تا عفونت ها، مشکلات و انواع خاصی از سرطان را شناسایی کند. ارائه دهنده شما همچنین ممکن است تست های STD را در طول معاینه لگن انجام دهد. لازم به ذکر است که، معاینه لگن همیشه شامل تست پاپ اسمیر نمی شود.

تفاوت بین تست پاپ اسمیر و تست HPV

آزمایش HPV انواع خاصی از ویروس را که خطر ابتلا به سرطان دهانه رحم را افزایش می دهد، بررسی می کند.

پزشک می تواند تست HPV و تست پاپ را همزمان با استفاده از مراحل مشابه انجام دهد.

تست پاپ اسمیر می تواند بیماری های مقاربتی را تشخیص دهد؟

آزمایش پاپ اسمیر نمی تواند بیماری های مقاربتی را تشخیص دهد. برای آزمایش بیماری هایی مانند کلامیدیا یا سوزاک، پزشک شما نمونه ای از مایع دهانه رحم می گیرد. مایع مشابه سلول های دهانه رحم نیست. آزمایش خون همچنین می تواند برخی از بیماری های مقاربتی را شناسایی کند.

شرایط انجام تست پاپ اسمیرزمان انجام تست پاپ اسمیر

زنان باید از سن ۲۱ سالگی شروع به انجام آزمایش پاپ اسمیر و از ۳۰ سالگی آزمایش HPV کنند. اینکه چند وقت یکبار این آزمایش را انجام دهید به عوامل زیادی بستگی دارد، از جمله سن، سابقه سلامتی و نتایج آخرین پاپ یا HPV شما. اکثر بانوان بعد از 65 سالگی نیازی به آزمایش پاپ اسمیر ندارند.

هیستروسکوپی و پاپ اسمیر

هیسترکتومی یک روش جراحی برای برداشتن رحم است. هیسترکتومی جزئی رحم را خارج می کند اما دهانه رحم را حذف نمی کند.در نتیجه شما هنوز در معرض خطر ابتلا به سرطان دهانه رحم هستید و نیاز به آزمایش پاپ اسمیر دارید.

برخی از افراد به دلیل تشخیص سرطان، هیسترکتومی کامل انجام می دهند. در این صورت، برای بررسی تغییراتی که ممکن است نشان دهنده عود سرطان باشد، به پاپ اسمیر نیاز است. اگر برای درمان یک مشکل غیرسرطانی، مانند فیبروم رحم، هیسترکتومی کامل انجام داده اید، احتمالاً نیازی به پاپ اسمیر ندارید.