آرشیو روزانه: اکتبر 26, 2020

26 اکتبر

کیست بارتولن

کیست بارتولن

درمان کیست بارتولن چیست ؟ بارتولن، نام غده های کوچکی است که در زیر پوست ناحیه ی تناسلی قرار گرفتند. اگر دقیق بخواهیم اشاره کنیم این غدد در هر دو طرف چروکیدگی های لبه های واژن قرار دارند، به طور معمول غده های بارتولن قابل احساس و مشاهده نیستند.

کیست بارتولن چگونه بوجود میاید؟

از غدد بارتولن، مایع مخصوصی تولید و ترشح می شود که قسمت خارجی واژن را مرطوب نگه می دارد. این مایعات از طریق لوله های کوچک به قسمت بیرون می آیند. حال اگر کانال بارتولن به هر دلیلی مسدود شود، مایع در غده ها جمع شده و در نتیجه ی آن کیست بارتولن به وجود می‌آید.

کیست بارتولن

اندازه ی کیست های بارتولن، معمولا متغیر است. شاید به اندازه یک نخود باشند و یا به اندازه یک مهره ی بزرگ. سرعت رشد این کیست ها آرام است و معمولاً کوچک هستند، اما در عین کوچکی بسیار دردناک می باشند.

علت پبدایش کیست

این کیست ها به علت مسدود شدن کانال‌های بارتولن، به وجود می‌آیند. علت مسدودیت این کانال‌ها، هنوز ناشناخته است. اما برخی از پزشکان معتقدند که باکتری های عفونی جنسی مانند: سوزاک یا کلامیدیا و … باعث مسدود شدن این کانال ها و در نتیجه کیست بارتولن می‌شود.

چه خانم هایی بیشتر در معرض ابتلا به کیست بارتولن هستند؟

۱_خانم های جوانی که در زمینه ی جنسی فعال هستند.

۲_ خانم هایی که تجربه ی بارداری ندارند.

۳_خانم‌هایی که به تازگی حاملگی داشته‌اند.

کیست بارتولن چه علامت هایی دارد؟

اگر کیست بارتولن کوچک باشد علامتی ندارد، اما اگر این کیست بزرگ شده باشد، علامت‌هایی می‌تواند داشته باشد، مانند:
۱_ایجاد یک توده ی دردناک در واژن

۲_تورم واژن

۳_قرمزی واژن

۴_احساس درد در هنگام فعالیت جنسی

۵_احساس ناراحتی در هنگام راه رفتن و هنگام نشستن

۶_ خروج مایع از کیست

۷_تب و لرز

۸_درد مداوم که با راه رفتن و حرکت بیشتر خواهد شد.

تشخیص کیست بارتولن چگونه اتفاق می افتد؟

معمولاً بعد از مشاهده ی علائم و مراجعه به پزشک، با انجام یک آزمایش این عارضه شناخته می‌شود. گاهی نیز با نمونه برداری از چرک داخل آبسه، نمونه را جهت آزمایش به آزمایشگاه می فرستند، تا علت و عوامل به وجود آمدن این عارضه مشخص شود.

روش های درمان

اگر کیست بارتولن برای فرد مشکل ایجاد کند یا به آبسه تبدیل شود،متخصص زنان برای درمان این مشکل، سه روش درمانی را در پیش می‌گیرد.

۱_تخلیه به وسیله جراحی
گاهی با تشخیص پزشک برای درمان غده ی بارتولن از روش‌های جراحی استفاده می‌شود. این مورد در صورتی است که کیست ها عفونی و یا بسیار بزرگ شده باشند. در این روش پزشک با ایجاد برش کوچک روی کیست، ترشحات آن را تخلیه کرده و سپس در محل برش، یک لوله ی پلاستیکی کوچک قرار می‌دهد، تا مایع به طور کامل تخلیه شود. بعد از جراحی قطعاً بیمار حال بهتری خواهد داشت، اما برای کاهش درد محل جراحی، بهتر است از مسکن تجویز شده توسط پزشک استفاده کنید.

۲_مارسوپیالیزیشن

در صورتی که غده ی بارتولن، بعد از درمان عود کند و یا کیست برای بیمار مشکل ساز باشد، از عمل مارسوپیالیزیشن استفاده میشود. مدت زمان این عمل کمتر از نیم ساعت خواهد بود.

۳_برداشتن غده بارتولن

اگر روش های درمانی فوق موثر نباشد و بیمار به طور مکرر به این مشکل دچار شود، پزشک اقدام به برداشتن این غده خواهد کرد. این عمل با بیهوشی انجام می گیرد و مدت زمان انجام آن حدود یک ساعت است.

سخن آخر

در صورتی که در ناحیه ی واژینال خود برآمدگی احساس کردید حتما به متخصص زنان مراجعه کنید، تا آن را مورد بررسی قرار دهد. گاهی نیز این کیست  آزار و اذیتی برای فرد نداشته و اغلب نیازی به روش های درمان خاصی ندارد و خود به خود حل خواهد شد.

26 اکتبر

علت خارش واژن

علت خارش واژن

علت خارش واژن چیست؟ در بعضی از مواقع عدم آگاهی خانم ها، راجع به اندام تناسلی و ناحیه ی ژنیتال، مشکلاتی همچون عفونت و یا خارش در ناحیه ی  واژن را به وجود می آورد.  خارش در هر نقطه‌ای از بدن که به وجود بیاید، می‌تواند آزاردهنده باشد. اما زمانی که خارش در قسمت های حساس بدن، مانند واژن به وجود بیاید، حتما باید پیگیر آن بود. خارش در ناحیه ی واژینال میتواند که نشانه‌ای از عفونت در این ناحیه از بدن زنان باشد.

علت خارش واژن

خارش واژن چیست؟

از جمله مسائل و مشکلات عمده‌ای که زنان با آن سر و کله می زنند و بسیار آزاردهنده نیز می‌باشد، خارش واژن است. به طور معمول این مشکل می تواند علت های مختلفی داشته باشد. در زمان مراجعه به پزشک متخصص زنان، این مشکل ریشه یابی شده و درمان خواهد شد.

دلایل خارش واژن چیست؟

۱_بیماری های پوستی در زنان
*بیماری های پوستی مانند پسورپازیس  و اگزما. ابتلا به این بیماری ها می تواند خارش در ناحیه ی تناسلی را به وجود بیاورد.

۲_مواد محرک
*بعضی از مواد شیمیایی، تحریک‌کننده هستند و باعث ایجاد التهاب و خارش در ناحیه ی واژینال می‌شوند.

موادی مانند: ۱کرم ها ۲پمادها ۳_ اسپری های خوشبوکننده ۴صابون های عطری ۵-مواد شوینده ۶دستمال کاغذی های معطر ۷_ نرم کننده های لباس ۸_ دوش واژینال.

۳_عفونت قارچی واژن
*قارچ در واژن زنان، به طور طبیعی وجود دارد و مشکل ساز نیست.اما اگر میزان تولید قارچ در واژن کنترل نشود و زیاد باشد، عفونت قارچی را به وجود خواهد آورد و در نتیجه، رشد بی اندازه قارچ ها، باعث خارش و التهاب می شود.

۴_برفک واژینال

*این مورد با احساس درد و ناراحتی و خارش، در ناحیه ی ژنیتال خود را نشان می دهد. عفونت مخمری نوعی عفونت است که هم در مردان و هم در زنان شایع می‌باشد.

۵_عفونت باکتریایی
*تولید بیش از اندازه ی باکتری های مفیدی که در واژن زنان قرار دارند، مسبب ایجاد عفونت باکتریایی و خارش و سوزش می شوند. سوزش و خارش و ترشحات بد بو، علامت این بیماری است.

۶_ بیماری های مقاربتی
*رعایت نکردن بهداشت جنسی باعث انتقال بیماری های مقاربتی و سبب سوزش و خارش می شوند.بیماری های مقاربتی مانند: زگیل تناسلی، هرپس تناسلی، سوزاک و کلامیدیا.

۷_ یائسگی
*در زمان یائسگی یا قبل از آن، سطح استروژن در بدن زنان کم می‌شود و در نتیجه به خارش واژن منجر خواهد شد.

۸_سرطان واژن

*در موارد خاصی خارش می‌تواند نشانه‌ای از سرطان واژن باشد، که معمولاً با خونریزی غیرطبیعی همراه است.

خارش واژن در بارداری

زمانی که یک زن باردار می شود، به صورت طبیعی ترشحات در واژنش زیاد شده و همین علتی است که باعث به وجود آمدن خارش در واژن می شود. گفتنی است که اگر این خارش با ترشحات غیر طبیعی همراه باشد، نشانه ی عفونت واژن است و باید با پزشک خود این مسئله را در میان بگذارد.

خارش واژن قبل از پریود

گاهی بانوان از خارش واژن در محدوده ی زمانی قبل از پریود و دوران پریود شکایت می کنند، که علت آن پایین آمدن سطح استروژن و در نتیجه التهاب و کم شدن ph در واژن است. همچنین در این دوران مخمرهای مخصوص محیط های اسیدی در واژن رشد می کنند. بعضی از  پدهای بهداشتی نیز، به علت ایجاد حساسیت، باعث به وجود آمدن خارش و التهاب در ناحیه ی ژنیتال می شوند.

سخن پایانی

خارش واژن به تنهایی و در مواقعی که با مورد دیگری همراه نیست، شاید بی خطر به نظر برسد. اما در مواردی که خارش شدت یافته و غیرقابل تحمل می‌شود و همچنین زمانی که با سایر نشانه هایی که پیش‌تر برایتان ذکر کردیم همراه باشد، باید حتماً به پزشک معالج مراجعه کنید، تا علت آن را بررسی و بیماری درمان کند.