11 اکتبر

سرطان رحم

Contents

سرطان رحم

سرطان رحم، نوعی از سرطان است که در رحم شکل می گیرد. رحم زنان اندامی است تو خالی و گلابی شکل، که مسئولیت نگهداری جنین را در دوران حاملگی بر عهده دارد. این توده های سرطانی، در لایه های سلول هایی که غشای رحم را تشکیل می‌دهند، شروع به رشد و تکثیر می کنند.

علت

در بین پزشکان، هنوز دیدگاه مشترک و ثابتی برای علت این بیماری ثبت نشده است‌. اما چیزی که مشخص می‌باشد، یک جهش ژنتیکی است که سلول‌های سالم را، به سلول های غیر عادی تبدیل می کند. سلول ها در وضعیت عادی به صورت سالم رشد می‌کنند و در مدت زمان مشخصی زنده هستند. اما سلول های غیر عادی بیشتر از حد معمول رشد می کنند و رشدشان هیچ میزان مشخصی ندارد و کنترلی روی آن نیست. Hpv نیز از علت های اصلی ابتلا به سرطان رحم است. که از طریق رابطه ی جنسی منتقل میشود. ویروس hpv یا پاپیلومای انسانی، باعث جهش و تغییر در سلولهای رحم و تبدیل آنها به سلول های سرطانی می گردد.

سرطان رحم

علائم

۱_ خونریزی شدید بعد از دوران یائسگی
۲_ لکه بینی و خونریزی بین دوره های پریود
۳_ ترشحات آبکی و خونی غیرعادی از واژن ۴_درد لگن
۵_درد هنگام آمیزش
۶_ادرار کردن سخت و دردناک

چگونه می توان سرطان رحم را تشخیص داد؟

اگر فردی شک داشته باشد که به این سرطان دچار شده و یا علائم مشکوکی را مشاهده کرده است، باید نزد پزشک رفته تا پزشک بیماری را تشخیص بدهد.

از کارهایی که پزشک برای تشخیص این سرطان انجام می دهد:
۱_ آزمایش خون و ادرار که در مراحل اولیه انجام می شود.
۲_ معاینه لگنی: این معاینه توسط پزشک و برای بررسی وضعیت واژن و رحم صورت می گیرد.
۳_پاپ اسمیر: نام یک آزمایش است که پزشک سلول هایی را از دهانه ی رحم برداشته و مورد آزمایش قرار می دهد.
۴_سونوگرافی واژینال: در این روش با یک وسیله که به داخل واژن وارد می کند، وضعیت واژن و رحم را مورد بررسی قرار می‌دهند.
۵_ نمونه برداری: در این روش یک قسمت از بافت رحم، به عنوان نمونه برداشته می‌شود و مورد آزمایش قرار می‌گیرد.

مراحل رشد این نوع از سرطان

مرحله ی اول: در این مرحله سرطان فقط در رحم زن است و به دهانه ی رحم نرسیده است. مرحله ی دوم: در این مرحله از بیماری، سرطان در دهانه ی رحم گسترش پیدا کرده است.
مرحله ی سوم: در این مرحله توده های سرطانی به خارج از رحم و فضای محیط مثانه پراکنده شده اند.
مرحله ی چهارم: سرطان در این مرحله در ورای لگن زن و سایر بافت های بدن گسترش یافته است.

درمان

این سرطان درمان های متعددی دارد و زنان مبتلا به سرطان رحم، روش های گوناگونی را برای درمان خود می گزینند. عمل جراحی، پرتو درمانی، هورمون درمانی، شیمی درمانی، برداشتن رحم و … از جمله روش‌های معالجه این سرطان است.

پیشگیری از سرطان رحم

قطعا انجام معاینات منظم و آزمایش پاپ اسمیر، موثرترین اقدام جهت پیشگیری از این سرطان است. این آزمایشات در بانوان بعد از شروع فعالیت جنسی، سالی یک بار و بعد از دو تست منفی، هر سه سال یک بار باید تکرار شود.

سخن آخر

زندگی با سرطان، قطعا زندگی آسانی نخواهد بود. اگر اطرافیان شما به این بیماری مبتلا شده اند. سعی کنید که مراقبشان باشید تا روحیه ی خود را از دست نداده و به درمان خود امیدوار باشند. امروزه با پیشرفت علم، روش های درمانی جدیدی برای مبارزه با سرطان پیدا شده است که میتوان به معالجه ی بیماران امیدوار شد.

پاسخ

20 − شش =